Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Publikacje promocyjne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(1)
Autor
Zieliński Krzysztof (1961- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kultura stołu
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Produkt regionalny
(1)
Temat: czas
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Jarosław (woj. podkarpackie)
(1)
Powiat jarosławski (woj. podkarpackie)
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Mapy na wyklejkach.
Bibliografia na stronach 155-159.
Tekst także w języku angielskim.
20 lat zrównoważonego rozwoju ; Jarosław potęgą kupiecką czasów I Rzeczpospolitej ; Powstałe z ziarna - piwo, gorzałka, chleby i pierniki ; Jarosławska tradycja z sabaudzkim rodowodem ; Od sochacznika do pieczonego udźca z kością ; Na posty dobre szczupaki, lipienie i śledzie solone ; Były węgrzyny, teraz własny trunek ; Od bartnictwa do profesjonalnego pszczelarstwa ; Dawne obrzędy i tradycje regionu ; Prezentacja gmin powiatu jarosławskiego "od kuchni" ; Gmina Chłopice ; Gmina Jarosław ; Gmina Laszki ; Gmina Pawłosiów ; Gmina Pruchnik ; Gmina Radymno ; Gmina Rokietnica ; Gmina Roźwienica ; Gmina Wiązownica ; Imprezami promują dziedzictwo kulturowe regionu ; Smaki wsi - potencjał agroturystyki powiatu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-11507 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej